De oorlogshaven van Karthago

Tunesië Oktober 2020

Omdat de Tunesië-reis in het voorjaar van 2020 bliksemsnel volgeboekt was, gaan we in oktober nog eens! Tunesië is een land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, Romeinen, ByzantijnenArabieren, maar ook de Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen - iedereen spoelde hier vroeg of laat wel aan. Vreemd is het niet, want Tunesië ligt middenin het Middellandse Zee-gebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Hieronder vindt u de opzet van het programma en een prijsindicatie. Omdat het nog vér in de toekomst is, is er een groter voorbehoud dan gewoonlijk, maar onze agent V-Incentive werkt samen met een goede agent in Tunesië, dus alles komt goed.

Wo 21 Aankomst in Tunis
  o/n Tunis
Do 22 Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago: de tofet, de Punische havens, de Antonijnse baden, de heuvel Byrsa, de cisternes en het Musée national de Carthage. Het is allemaal werelderfgoed. Ook bezoeken we de romantische wijk Sidi Bou Said.
  o/n Tunis
Vr 23 Bezoek aan de antieke stad Utica, aan het wereldberoemde Bardo-museum en aan de oude stad van Tunis.
  o/n Tunis
Za 24 Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Dougga, met een beroemd theater.
  o/n Tunis
Zo 25 Bezoek aan Kerkuane, een middeleeuwse stad met ook Fenicische resten. Ook dit is werelderfgoed.Via Kelibia (het antieke Clupea) rijden we door naar de badplaats Hammamet.
  o/n Hammamet, Hotel Sindbad*****
Ma 26 Bezoek aan de oude stad van Sousse (werelderfgoed) en het antieke Hadrumetum. In de middag een bezoek aan Kairouan, het islamitische centrum van Tunesië, gesticht door de Umayyadische kaliefen van Damascus.
  o/n Kairouan, Hotel La Kasbah*****
Di 27 De grote moskee van Kairouan, ook werelderfgoed, en het museum van de Fatimidische hoofdstad Raqqada (islamitische kunst). Later gaan we naar het binnenland en brengen een bezoek aan Makhtar, het antieke Mactaris (tofet, museum, ereboog, baden...). Na de lunch een bezoek aan Sufetula met theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken.
  o/n Kairouan, Hotel La Kasbah*****
Wo 28 Bezoek aan de vissersplaats Mahdia en aan El Djem, het antieke Thysdrus, met zijn puntgaaf bewaarde amfitheater, dat (alweer) werelderfgoed is.
  o/n Sfax, Hotel Les Oliviers*****
Do 29 Bezoek aan Sfax, met zijn beroemde stadsmuren, en terugkeer naar Tunis; bezoek aan museum van Sousse
  o/n Tunis
Vr 30 Bezoek aan de Punisch-Romeinse stad Oudhna, met een amfitheater, forum en badhuis; daarna een bezoek aan Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde steden in Tunesië.
  o/n Tunis
Za 31 Terugvlucht naar Amsterdam

Informatie opvragen voor deze reis

Om informatie op te vragen over deze reis kunt u onderstaand formulier invullen of contact opnemen. U krijgt dan een brief met informatie en officieel inschrijfformulier toegestuurd.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar het secretariaat (Rob Duijf) 075 - 628 02 13. Dank u wel.

De enthousiaste en boeiende cursussen hebben er in belangrijke mate toe bijgedragen dat ik inmiddels zeven meter boeken over de klassieke oudheid heb gelezen.

Jan van Vliet