De oorlogshaven van Karthago

Tunesië Najaar 2020

Omdat de Tunesië-reis in het voorjaar van 2020 bliksemsnel volgeboekt was, gaan we in het najaar opnieuw. Tunesië is een land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, Romeinen, ByzantijnenArabieren, maar ook de Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen - iedereen spoelde hier vroeg of laat wel aan. Vreemd is het niet, want Tunesië ligt middenin het Middellandse Zee-gebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Hieronder vindt u de opzet van het programma en een prijsindicatie. 

Wo 28 Vlucht naar Tunis; aankomst eind van de middag
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Do 29 Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago: de tofet, de Punische havens, de Antonijnse baden, de heuvel Byrsa, de cisternes. Het is allemaal werelderfgoed.
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Vr 30 Bezoek aan de antieke stad Utica, aan het wereldberoemde Bardo-museum en aan de oude stad van Tunis.
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Za 31 Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, met wonderlijke onderaardse villa's, en de werelderfgoed-site Dougga, het antieke Thugga, met een beroemd theater.
  o/n Dougga
Zo 1 We brengen een bezoek aan Zama (beroemd van een veldslag), aan het antieke Mactaris (forum, museum, ereboog, baden...). Na de lunch een bezoek aan Sufetula met theater, een bijzondere Capitooltempel, ereboog, Byzantijnse kerken.
  o/n Sbeitla
Ma 2 Dit wordt een islamitisch dagje met een bezoek aan de grote moskee van Kairouan, ook werelderfgoed, en het museum van de Fatimidische hoofdstad Raqqada (islamitische kunst). We overnachten in een hotel in de oude kasbah (het versterkte administratieve centrum van een middeleeuwse stad).
  o/n Kairouan, Hotel La Kasbah
Di 3 Bezoek aan El Djem, het antieke Thysdrus, met zijn puntgaaf bewaarde amfitheater, dat (alweer) werelderfgoed is. U denkt dat u alles wel hebt gezien, maar dan bent u nog niet in het museum geweest, bomvol mozaïeken. Daarna rijden we langs de kust naar Mahdia en dan via Caesars slagveld bij Thapsus naar Monastir.
  o/n Sousse
Wo 4 Bezoek aan de oude stad van Sousse (werelderfgoed; het antieke Hadrumetum), met een schitterend museum in de oude kasbah, een mooie moskee en een ribat (kustfort). Even verderop is de badplaats Hammamet, met opnieuw een ribat.
  o/n Hammamet, Hotel Sindbad
Do 5 Bezoek aan Kerkouane, een in hte midden van de derde eeuw v.Chr. door de Romeinen verwoeste Fenicische stad die nooit meer herbouwd is, wat archeologen een buitenkans bood. Ook dit is werelderfgoed. Ook bezoeken we Kaap Bon en Kelibia (het antieke Clupea).
  o/n Hammamet, Hotel Sindbad
Vr 6 Bezoek aan de Punisch-Romeinse stad Uthina, met een amfitheater, forum en badhuis; daarna een bezoek aan Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde steden in Tunesië.
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Za 7 Terugvlucht naar Amsterdam

Informatie opvragen voor deze reis

Om informatie op te vragen over deze reis kunt u onderstaand formulier invullen of contact opnemen. U krijgt dan een brief met informatie en officieel inschrijfformulier toegestuurd.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar het secretariaat (Rob Duijf) 075 - 628 02 13. Dank u wel.

Ik heb al diverse cursussen gevolgd. Heerlijk dat dat zo dicht bij huis, namelijk in Schagen kan. Direct 'nut' heb ik vooral gehad van de cursus Byzantium, waardoor ik op reis door Bulgarije de Byzantijnse kerken goed kon herkennen. Op naar de volgende cursus!

Bertie van Mourik