De oorlogshaven van Karthago

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Note bene: voor deze reis zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Tunesie Maart 2020

In 2020 gaat Livius voor het eerst naar Tunesië, een land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook de Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen - iedereen spoelde hier vroeg of laat wel aan. Vreemd is het niet, want Tunesië ligt middenin het Middellandse Zee-gebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Hieronder vindt u de opzet van het programma en een prijsindicatie. Omdat dit de eerste keer is dat we de reis maken en omdat de vluchttijden nog niet zeker zijn, is er een groter voorbehoud dan gewoonlijk, maar onze agent V-Incentive werkt samen met een goede agent in Tunesië, dus alles komt goed.

Wo 4 Aankomst in Tunis
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Do 5 Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago: de tofet, de Punische havens, de Antonijnse baden en de heuvel Byrsa. Het is allemaal werelderfgoed.
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Vr 6 Bezoek aan de antieke stad Utica, aan het wereldberoemde Bardo-museum en aan de oude stad van Tunis.
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Za 7 Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Dougga, met een beroemd theater.
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Zo 8 Bezoek aan Kerkouane, een middeleeuwse stad met ook Fenicische resten. Ook dit is werelderfgoed.Via Kelibia (het antieke Clupea) rijden we door naar de badplaats Hammamet.
  o/n Hammamet, Hotel Sindbad
Ma 9 Bezoek aan de oude stad van Sousse (werelderfgoed) en het antieke Hadrumetum. In de middag een bezoek aan Kairouan, het islamitische centrum van Tunesië, gesticht door de Umayyadische kaliefen van Damascus.
  o/n Kairouan, Hotel La Kasbah
Di 10 De grote moskee van Kairouan, ook werelderfgoed, en het museum van de Fatimidische hoofdstad Raqqada (islamitische kunst). Later gaan we naar het binnenland en brengen een bezoek aan Makhtar, het antieke Mactaris (tofet, museum, ereboog, baden...). Na de lunch een bezoek aan Sufetula met theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken.
  o/n Kairouan, Hotel La Kasbah
Wo 11 Bezoek aan de vissersplaats Mahdia en aan El Djem, het antieke Thysdrus, met zijn puntgaaf bewaarde amfitheater, dat (alweer) werelderfgoed is.
  o/n Sfax, Hotel Les Oliviers
Do 12 Bezoek aan Sfax, met zijn beroemde stadsmuren, en terugkeer naar Tunis; bezoek aan museum van Sousse
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Vr 13 Bezoek aan de Punisch-Romeinse stad Oudhna, met een amfitheater, forum en badhuis; daarna een bezoek aan Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde steden in Tunesië.
  o/n Tunis, Carlton Hotel
Za 14 Terugvlucht naar Amsterdam

Het is altijd een feest om te komen luisteren en je verlaat de zaal altijd met een vooroordeel minder.

S. van der Aa