De oorlogshaven van Karthago

Tunesie 2020

In 2020 gaat Livius voor het eerst naar Tunesië, een land met een rijk verleden: Feniciërs (hier ook aangeduid als Puniërs), Numidiërs, een handvol Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, maar ook de Kruisvaarders, Ottomaanse Turken, Spanjaarden en Fransen - iedereen spoelde hier vroeg of laat wel aan. Vreemd is het niet, want Tunesië ligt middenin het Middellandse Zee-gebied en bood geweldige kansen voor handel tussen oost en west én van Afrika naar Italië.

Hieronder vindt u de opzet van het programma en een prijsindicatie. Omdat dit de eerste keer is dat we de reis maken en omdat de vluchttijden nog niet zeker zijn, is er een groter voorbehoud dan gewoonlijk, maar onze agent V-Incentive werkt samen met een goede agent in Tunesië, dus alles komt goed.

Di 18 Aankomst in Tunis
  o/n Tunis
Wo 19 Bezoek aan de uitgebreide ruïnes van Karthago: de tofet, de Punische havens, de Antonijnse baden, de heuvel Byrsa, de cisternes en het Musée national de Carthage. Het is allemaal werelderfgoed. Ook bezoeken we de romantische wijk Sidi Bou Said.
  o/n Tunis
Do 20 Bezoek aan de antieke stad Utica, aan het wereldberoemde Bardo-museum en aan de oude stad van Tunis.
  o/n Tunis
Vr 21 Bezoek aan twee westelijke Romeinse steden: Bulla Regia, ooit de hoofdstad van de Numidische vorst Massinissa, en de werelderfgoed-site Dougga, met een beroemd theater.
  o/n Tunis
Za 22 Bezoek aan Kerkuane, een middeleeuwse stad met ook Fenicische resten. Ook dit is werelderfgoed.Via Kelibia (het antieke Clupea) rijden we door naar de badplaats Hammamet.
  o/n Hammamet, Hotel Sindbad*****
Zo 23 Bezoek aan de oude stad van Sousse (werelderfgoed), het antieke Hadrumetum met een mooi archeologisch museum. In de middag een bezoek aan Kairouan, het islamitische centrum van Tunesië, gesticht door de Umayyadische kaliefen van Damascus.
  o/n Kairouan, Hotel La Kasbah*****
Ma 24 De grote moskee van Kairouan, ook werelderfgoed, en het museum van de Fatimidische hoofdstad Raqqada (islamitische kunst). Later gaan we naar het binnenland en brengen een bezoek aan Makhtar, het antieke Mactaris (tofet, museum, ereboog, baden...). Na de lunch een bezoek aan Sufetula met theater, tempels, ereboog, Byzantijnse kerken.
  o/n Kairouan, Hotel La Kasbah*****
Di 25 Bezoek aan de vissersplaats Mahdia en aan El Djem, het antieke Thysdrus, met zijn puntgaaf bewaarde amfitheater, dat (alweer) werelderfgoed is.
  o/n Sfax, Hotel Les Oliviers*****
Wo 26 Bezoek aan Sfax, met zijn beroemde stadsmuren, en terugkeer naar Tunis
  o/n Tunis
Do 27 Bezoek aan de Punisch-Romeinse stad Oudhna, met een amfitheater, forum en badhuis; daarna een bezoek aan Thuburbo Maius, een van de best-bewaarde steden in Tunesië.
  o/n Tunis
Vr 28 Terugvlucht naar Amsterdam

Informatie opvragen voor deze reis

Om informatie op te vragen over deze reis kunt u onderstaand formulier invullen of contact opnemen. U krijgt dan een brief met informatie en officieel inschrijfformulier toegestuurd.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar 0224-213111. Dank u wel.

De lezingen en cursussen van Livius-onderwijs bieden mij de mogelijkheid uitgebreid kennis te nemen van onderwerpen die mij wel bekend zijn, maar waarin ik mij niet in eerste instantie op eigen initiatief heb verdiept.  Het volgen ervan zet nu aan tot verdere studie. Ook de studiereizen van Livius-onderwijs dienen dat doel.

Kees Tol