Scène uit de Ilias (Heraclea Minoa)

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Sicilië

De Italianen zeggen wel eens dat God moet hebben geglimlacht toen hij Sicilië schiep. Niet alleen is het vulkanische eiland landschappelijk prachtig – u heeft nog nooit zoveel tinten groen gezien – maar het heeft ook een aangenaam klimaat, een gevarieerd agrarisch aanbod en daardoor een uitstekende keuken. Daarnaast zijn er ruïnes uit de Fenicische, Griekse en Romeinse tijd, enkele prachtige middeleeuwse kerken met beeldschone mozaïeken, en schilderachtige steden

zaterdagVlucht naar Palermo en vervolgens met onze eigen bus naar
 Palermo
zondagIn de ochtend een bezoek aan de middeleeuwse kathedraal van Cefalù. Daarna gaan we naar Messina en tot slot naar Taormina, met zijn beroemde Grieks-Romeinse theater.
 Taormina
maandagBezoek aan de Etna onder leiding van een geoloog-gids.
 Siracusa
dinsdagWe bezoeken de opgravingen van het antieke Syracuse, een van de belangrijkste steden van de oud-Griekse wereld. Er is een theater, een amfitheater en een kolossaal altaar, maar er zijn ook antieke steengroeven. Na een bezoek aan het archeologisch museum gaan we naar het stadscentrum, met een barokkerk in een antieke tempel en de bron van Arethusa.
 Siracusa
woensdagLangs het hellenistische fort Euryalos, gebouwd door Archimedes, verlaten we de stad en gaan we naar Palazzolo Acreide, waar de resten van het antieke Akra nog zijn te zien. Later bezoeken we de keizerlijke villa bij Piazza Armerina, met prachtige mozaïeken.
 Piazza Armerina of Enna
donderdagWe zijn de hele dag in Agrigento, waar niet alleen verbluffend veel antieke tempels zijn te zien, maar ook de resten van andere antieke gebouwen en een mooi museum met een fenomenale collectie.
 Agrigento
vrijdagVia Selinunte - weer een groot aantal tempels en andere resten - rijden we naar het meest westelijke deel van Sicilië: Marsala, het antieke Lilybaeum, met een mooi museum.
 Marsala
zaterdagWe beginnen de dag met een boottochtje naar de Fenicische ruïnes van de eilandstad Mozia; via de tempel en theater van Segesta rijden we dan naar de middeleeuwse kathedraal van Monreale.
 Palermo of Monreale
zondagEen hele dag in de schitterende stad Palermo, met een prachtig archeologisch museum en enkele beeldschone kerken.
 Palermo of Monreale
maandagVrije ochtend in Palermo en terugvucht

Ik heb gymnasium gedaan en ik meende dat ik het allemaal wel wist, maar gek genoeg ontdekte ik pas jaren later, tijdens een Liviuscursus, hoe vooringenomen mijn middelbare school-kennis was. De reizen die daarop volgden, waren een echte eye opener.

Diederik de Graaf