Constantijn belegert een stad

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Rome

Al sinds 1998 reist Livius naar Rome, al is de aandacht de laatste jaren wat meer verlegd naar andere landen dan Italië. We willen het in oktober/november 2012 weer eens doen, met reisleider Jona Lendering, de auteur van Stad in marmer, een boek dat door het NRC Handelsblad werd uitgeroepen tot "de beste gids voor Rome".

dinsdagWe vliegen in de ochtend naar Rome en hebben een bustransfer naar ons hotel. Aan het einde van de middag maken we een oriënterende wandeling door het historische stadscentrum.
woensdagWe beginnen met een bezoek aan het Museo nazionale della civiltà romana, met reconstructies en maquettes van de beroemde gebouwen uit het oude Rome, zodat u een beeld krijgt van de oud-Romeinse cultuur. Daarna gaan we naar Ostia, de haven van het keizerlijke Rome.
donderdagDeze dag staat in het teken van het antieke Rome. We bezoeken het Forum Romanum en de keizerlijke paleizen op de Palatijn. We kunnen daarna de Baden van Caracalla of het Colosseum bezoeken.
vrijdagHet christelijke Rome. We bezoeken de Sint-Pieter en brengen een bezoek aan de pre-Constantijnse necropool. De vrije middag zult u inmiddels nodig hebben, maar als u energie over heeft, zou u een bezoek kunnen brengen aan de Vaticaanse Musea.
zaterdagHet Middeleeuws Rome. We bezoeken de Engelenburcht en wandelen in de middag langs enkele kerken die zijn gewijd aan Maria: de Santa Maria sopra Minerva, de Santa Maria in Araceli, de Santa Maria in Cosmedin en de Santa Maria in Trastevere. Dit is een stevige wandeling.
zondagDe Renaissance heeft in Rome weinig sporen nagelaten, maar de Barok des te meer. Deze dag staat in het teken van de twee grootste kunstenaars uit die tijd: Bernini en Borromini.
maandagVandaag verlaten we Rome en maken we een busexcursie. In de ochtend gaan we naar de catacomben en na een picknick gaan we naar de villa van keizer Hadrianus in Tivoli.
dinsdagDe negentiende en twintigste eeuw; terugvlucht

Het is altijd een feest om te komen luisteren en je verlaat de zaal altijd met een vooroordeel minder.

S. van der Aa