Paulus (Chorakerk, Istanbul)

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Noordwest-Turkije

Als er één gebied op aarde is waarop het cliché "kruispunt van wegen" van toepassing is, is dat het noordwesten van Turkije: een dubbele landbrug over de grote waterweg van de Zwarte Zee naar de Egeïsche Zee. Azië en Europa geven elkaar hier een hand, en zo komt het dat hier een verrassende rijkdom aan culturen is te bewonderen. Onze busreis biedt een leuk overzicht.

1Vlucht naar Istanbul: TK 1952; vertrek 11.35, aankomst 16.05
 Istanbul
2Istanbul is het antieke Constantinopel, dat ruim een millennium lang de hoofdstad is geweest van het Byzantijnse Rijk. We bekijken op de eerste dag onder andere de Hagia Sophia, Hippodroom, SS. Sergius en Bacchus en de Zeemuren.
 Istanbul
3Onze tweede dag in Istanbul brengt ons aanvankelijk naar de buitenwijken: het Aqueduct van Valens, de indrukwekkende Theodosische stadsmuren en de Chorakerk. In de middag gaan we naar het overdonderende nationaal archeologisch museum.
 Istanbul
4In de ochtend bekijken we het Topkapi-paleis. Langs de Gouden Poort van Constantinopel verlaten we de stad. Via het antieke Perinthos rijden we naar het slagveld van Adrianopel, waar de Visigothen zich een plaats in het Romeinse Rijk bevochten.
 Edirne
5We bekijken Edirne en rijden langs het antieke slagveld van Aigospotamoi, waar de ondergang van het Atheense wereldrijk een feit werd, en bezoeken in de middag het slagveld van Gallipoli.
 Assos
6Op deze dag rijden we heen en weer naar de Hellenistische stad Pergamon, die in de tweede eeuw v.Chr. de hoofdstad is geweest van het westen van Turkije.
 Assos
7Deze dag staat in het teken van de archeologische opgravingen van Troje, maar we slaan de Trojaanse vlakte niet over, die op een bepaalde manier even indrukwekkend is.
 Assos
8We rijden in de ochtend langs de Granicus, waar Alexander de Grote zijn eerste overwinning op de Perzen boekte, naar Bandirma; waar de boot nemen naar Istanbul.
 Istanbul
9Vrije dag, vlucht naar Nederland
TK 1955; vertrek 19.15, aankomst 21.50

Blijf bevlogen en enthousiast jullie kennis overdragen, want dat is een genoegen om mee te maken tijdens de Livius-reizen en -cursussen: waarbij de humor zeker niet vergeten wordt!!

Jeanna Iliohan