Madaba, landkaartmozaïek

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Note bene: voor deze reis zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Jordanië

Jordanië is een mooi land, met in het westen de rivier de Jordaan en de Dode Zee, en in het oosten de woestijn. Hier lagen de IJzertijdkoninkrijkjes Edom, Moab en Ammon; later woonden hier de Nabateeërs, een van de eerste Arabische stammen die een rol speelden in de geschiedenis. Hun hoofdstad Petra is adembenemend. De Romeinen bouwden verschillende steden, waarvan Gerasa het beroemdst is.

Livius gaat er in april 2014 opnieuw naartoe. Ter voorbereiding kunt u uiteraard naar de mooie Petra-expositie in het Rijksmuseum van Oudheden! Of lees ter oriëntatie het reisdagboek dat Frans Wendel bijhield van een reis in 2009.

di 1 april 12.00 vertrek vanaf Schiphol. Met een tussenstop in Istanbul vliegen we naar Amman, waar we 22.00 lokale tijd aankomen.
  o/n Amman
wo 2 april In de ochtend een bezoek aan de citadel en het nieuwe Archeologisch Museum, het Romeinse theater en het nymphaeum. 's Middags brengen we een bezoek aan het hellenistische fort Qasr Al-Abd en Bethanië, waar Jezus gedoopt is door Johannes de Doper.
  o/n Amman
do 3 april Vroeg in de ochtend rijden we naar Umm Qais (Gadara). Behalve dat dit een interessante archeologische site is, waar een ontroerend verhaal bij hoort, biedt de plek een prachtig zicht over de Jarmoek, de Golanhoogte en het Meer van Tiberias. Afhankelijk van de tijd bezoeken we Pella, maar het klapstuk is Jerash, het antieke Gerasa.
  o/n Amman
vr 4 april Vandaag gaan we de oostelijke woestijn in om kastelen te bekijken. We bezoeken Qasr Amra, Qasr Kharanah, Qasr Azraq en Qasr Al-Hallabat. En ergens gaan we picknicken.
  o/n Amman
za 5 april Onze eerste stop is het Jordan Museum. Vervolgens beklimmen we de berg Nebo en bezoeken we de kerk van Sint-Joris in Madaba, met een beroemd mozaïek. Na de lunch bezoeken we Machereus, een fort van Herodes de Grote.
  o/n Madaba
zo 6 april In de ochtend bekijken we het Kruisvaarderskasteel van Kerak, en na twee kleine opgravingen (Khirbet et-Tannur en Khirbet et-Dharih) bezoeken we het Kruisvaarderskasteel Shobak.
  o/n Petra
ma 7 april De hele dag in Petra, de hoofdstad van de antieke Nabateeërs. Het is een adembenemend mooie plaats. Dit wordt een dag om nooit te vergeten.
  o/n Petra
di 8 april We brengen een bezoek aan Udruh, een oude Romeinse ruïnestad. Vervolgens rijden we naar de Wadi Rum, waar we met jeeps een eind de woestijn in kunnen. Lawrence of Arabia verzamelde hier zijn leger voor de aanval op Aqaba
  o/n Wadi Rum tentenkamp
wo 9 april Na het ontbijt rijden we via Aqaba door de Wadi Araba naar de Dode Zee. We stoppen voor een blik op de Zoutpilaar van Lot en klimmen misschien naar zijn grot. In elk geval bezoeken we Kallirhoe en eindigt de reis in een mooi hotel aan het water van de Dode Zee.
  o/n resort aan de Dode Zee
do 10 april Vroeg in de ochtend transfer naar airport Amman, waar we 7.40 vertrekken. Na een overstap in Istanbul landen we om 13.40 op Schiphol.
  • De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door V-Incentive.

Blijf bevlogen en enthousiast jullie kennis overdragen, want dat is een genoegen om mee te maken tijdens de Livius-reizen en -cursussen: waarbij de humor zeker niet vergeten wordt!!

Jeanna Iliohan