Isfahan, Vrijdagmoskee

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Note bene: voor deze reis zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Iran

Livius gaat al sinds 2004 naar Iran. We werken daar samen met Mohamad Talebzadeh, die nog niet zo lang geleden is uitgeroepen tot "gids van het jaar". Het land heeft méér te bieden dan een regering die een conflict heeft met het Westen: er zijn Achaimenidische paleizen, Zoroastrische vuurtempels, Sassanidische rotsreliëfs, sjiítische moskeeën, en bovenal een zeer gastvrije bevolking die het heerlijk vindt te praten met vreemdelingen. 

Het vervoer op deze reis zal per vliegtuig en bus plaatsvinden en het programma is nooit ondoenlijk zwaar. Het eten is goed en gevarieerd; de hotels zijn alleszins redelijk. Wel benadrukken we dat dit een studiereis is. Als u ervan droomt in elke stad door de bazar te wandelen, is deze reis niet voor u, wat natuurlijk niet wil zeggen dat er geheel geen tijd voor is: in Shiraz en Isfahan heeft u alle gelegenheid om inkopen te doen.

Za 19 april We vliegen - met een tussenstop in Istanbul - naar Teheran.

Amsterdam 14.35 - Istanbul 19.05
Istanbul 20.50 - Teheran 01.25

Terwijl in Teheran onze bus ons naar ons hotel brengt, ontdekt u dat men in Iran alles kleurrijk versiert. Soms komt dat nogal kitscherig over, maar tegen de tijd dat u op uw kamer bent, wilt u niet anders meer.
  Kowssar hotel **** in Teheran
Zo 20 april De eerste dag is vooral rustig: we hebben een vermoeiende reis achter de rug. We bezoeken het nationaal archeologisch museum, met schitterende voorwerpen uit de voorislamitische perioden. De middag kunnen we gebruiken voor een bezoek aan een van de paleizen van de sjah.
  Kowssar hotel ****
Ma 21 april Via de Azady-toren, een van de monumenten van het moderne Iran, reizen we naar Qazvin, een van de oude hoofdsteden van Iran. We bekijken onder andere een mausoleum en rijden dan door naar Zanjan.
  Zanjan Grand hotel ****
Di 22 april We maken een dagexcursie naar twee monumenten: Sultaniye en Takht-e Soleyman. Het eerste is een enorme koepel uit de Mongoolse tijd, het tweede een oeroud heiligdom in een kraterbekken.
  Zanjan Grand hotel ****
Wo 23 april Via Marageh, een astronomisch observatorium uit de Middeleeuwen, rijden we naar Tabriz, de hoofdstad van het Iraanse deel van Azerbaijan, waar we een stadswandeling maken. We gaan naar de bazar (werelderfgoed) en bezoeken de Blauwe Moskee; ook bekijken we een mooi stadshuis.
  International Hotel****
Do 24 april

We brengen de ochtend door in Tabriz, waar we bijvoorbeeld het archeologisch museum bezoeken. Na de lunch heeft u vrij. Na een kleine week vol indrukken zult u uw rust hard nodig hebben.

  International Hotel****
Vr 25 april Vandaag gaan we naar de grensgebieden, en bezoeken daar de Armeense kerken van Sint-Stephanus te Jolfa en de pelgrimskerk Sint-Thaddaeus. Verder gaan we naar de Urartese nederzetting in Bastam.
  International Hotel****
Za 26 april Na het ontbijt maken we een interne vlucht naar Mehrabad, het stadsvliegveld van Teheran: de plaats waar Khomeiny aankwam. We vliegen hiervandaan verder naar Shiraz.
  Chamran Hotel *****
Zo 27 april Shiraz is het Venetië van Iran: weliswaar zonder grachten, maar een heerlijke stad en een geliefde bestemming voor huwelijksreizen. We bezoeken er het graf van de dichter Hafez, de citadel, een madrassa, een mooie moskee en het graf van de dichter Saadi. De bazar is een bezoek waard. Een heerlijke stad.
  Chamran Hotel *****
Ma 28 april Vandaag staan de Sassanieden centraal, de dynastie die heerste over Iran vanaf 224 tot de komst van de Islam. We bezoeken de oude hoofdsteden Firuzabad en Bishapur. U zult paleizen zien, tempels, forten en schittererende rotsreliëfs.
  Chamran Hotel *****
Di 29 april De hele dag staat in het teken van Persepolis, de oude hoofdstad van het aloude Achaimenidische Rijk. Eigenlijk is het een verzameling nederzettingen rond het eigenlijke paleizencomplex. Zo zijn er ook de koningsgraven bij Naqsh-e Rustam en de rotsreliëfs van Naqsh-e Rajab. We bekijken het allemaal op ons gemak. Dit wordt een dag om nooit te vergeten.
  Bungalowpark Jahangardi ***
Wo 30 april Na de nacht te hebben doorgebracht in de compound van Persepolis, brengen we nog een tweede bezoek aan het paleizencomplex. Daarna rijden we door naar Pasargadae, een oudere hoofdstad, beroemd om het graf van Cyrus de Grote. Vervolgens rijden we naar Isfahan: de saaiste rit van heel Iran, en het moment waarop uw gidsen onderling wedden wanneer de hele bus in slaap is gevallen.
  Part Hotel **** of Zohreh Hotel ****
Do 1 mei Isfahan is een van de mooiste steden van de wereld. We bezoeken de Vrijdagsmoskee, het Ali Qapu-paleis, de moskee van Sjah Abbas en de Lotfollahmoskee. De middag is vrij voor bezoek aan de bazar.
  Part Hotel **** of Zohreh Hotel ****
Vr 2 mei We gaan eerst naar het Chehel Sotun-paleis en daarna naar het gebied ten zuiden van de rivier, waar enkele bijzondere heiligdommen staan, zoals de Armeense kathedraal en de zoroastriaanse vuurtempel. We lunchen bij een van de beroemde bruggen en de middag is vrij. Slotdiner in het hotel.
  Part Hotel **** of Zohreh Hotel ****
Za 3 mei We verlaten Isfahan en rijden langs de woestijnrand naar de luchthaven. We vertrekken pas na middernacht.
Zo 4 mei Teheran 03.35 - Istanbul 05.25
Istanbul 08.20 - Amsterdam 11.00
 • De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door V-Incentive.
 • Hotels:  ****
 • In de prijs is
  • inbegrepen: vlucht, vervoer per bus, luchthavenbelastingen + bijdrage Garantiefonds, overnachtingen en ontbijt, excursies, Engelse en Nederlandse reisbegeleiding, visum
  • niet inbegrepen: verzekeringen, fooien, entreegelden (voor de entreegelden wordt een groepspot ingesteld) en de toeslag eenpersoonskamer
 • Reisvoorwaarden: hier.
 • Wie de sfeer al wil proeven, kan dit filmpje bekijken.
 • Ter voorbereiding: bijvoorbeeld dit artikel
 • Meer literatuur: hier. Of lees het reisdagboek van Frans Wendel.

Blijf bevlogen en enthousiast jullie kennis overdragen, want dat is een genoegen om mee te maken tijdens de Livius-reizen en -cursussen: waarbij de humor zeker niet vergeten wordt!!

Jeanna Iliohan