Fresco uit Trier

De Romeinen in het Rijnland

We willen deze zomer weer een reis naar Duitsland maken, meer in het bijzonder naar het gebied dat bekendstaat als Rijnland-Palts. Het programma zal ruwweg als volgt zijn:

Di 1 aug

We vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Amsterdam en rijden eerst naar het spectaculaire Archeologische Park in Xanten: een gedeeltelijk herbouwde Romeinse stad met een van de mooiste musea die u ooit zag.

Wo 2 aug

Mainz was een legioenbasis, wat betekent dat veel voorwerpen een wat militair karakter hebben. Tegenover ons hotel is het Museum voor antieke Scheepvaart, met twee 1:1-reconstructies van Romeinse oorlogsschepen. Na dit te hebben bekeken, gaan we naar het Römisch-Germanisches Landesmuseum, met een overzicht van alle antieke kunst. Na de lunch bezoeken we de tempel van Isis en - als u nog niet moe bent - het Gutenbergmuseum.

Do 3 aug Onze bus rijdt ons langs het Archeologisch museum van Frankfurt en de Saalburg (een gereconstrueerd Romeins fort) in het Taunusgebergte. We keren 's avonds terug naar Mainz.
Vr 4 aug

Via de Keltische nederzetting Buntenbach rijden we naar Trier. Daar bekijken we de Keizertermen, de basiliek en de indrukwekkend Porta Nigra.

Za 5 aug De tweede dag in Trier is gewijd aan twee musea: het enorme Landesmuseum en de verfijnde laatantieke kunst in het Bischöfliches Dom- und Diözesanmuseum. De middag is vrij.
Zo 6 aug Na een kort bezoek aan het eenvoudige amfitheater van Trier en de Romeinse villa in Echternach (onder voorbehoud) rijden we naar Heerlen, waar we een bezoek brengen aan het vernieuwde Thermenmuseum. Daarna rijden we terug naar Amsterdam.

We werken momenteel nog aan de details, maar u kunt uw naam alvast doorgeven, dan krijgt u informatie toegemaild als we meer weten.

Informatie opvragen voor deze reis

Om informatie op te vragen over deze reis kunt u onderstaand formulier invullen of contact opnemen. U krijgt dan een brief met informatie en officieel inschrijfformulier toegestuurd.

Een emailadres is niet verplicht, maar u ontvangt dan ook geen bevestigingsmail.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar 0224-213111. Dank u wel.

De cursussen zijn boeiend en van hoog niveau. De informatie wordt op begrijpelijke en aanschouwelijke manier overgebracht door enthousiaste docenten, die het het gewoonweg leuk vinden om mensen met hun enorme kennis wijzer te maken. En dat stralen ze dan ook volop uit. Humor ontbreekt zeker niet tijdens de gezellige en informele cursusavonden. De klassieke Oudheid blijkt allesbehalve droge kost!

Karin van Zonneveld