Nijmegen

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

De Romeinen in de Lage Landen

Belgiē en het Rijnland zijn voor veel Nederlanders gebieden waar je doorheen rijdt op weg naar een verderop gelegen vakantiebestemming. En dat is jammer, want er zijn enkele schitterende musea te zien. Nog beter: de archeologische afdelingen van de Koninklijke musea voor kunst en geschiedenis in Brussel zijn net gereorganiseerd en het Gallo-Romeins museum in Tongeren is onlangs heropend in een totaal nieuw gebouw. Daar gaan we de eerste dag heen, en we overnachten dan in Tongeren.

De volgende dag rijden we door naar het enigszins onderschatte Thermenmuseum in Heerlen. Na de lunch bezoeken we de grafkapel van Karel de Grote in Aken, waar we de nacht zullen doorbrengen.

Op de derde dag bezoeken we Xanten, waar kort geleden een schitterend nieuw museum is toegevoegd aan het welbekende archeologische park, dat onlangs in oppervlakte is verdubbeld.

Onderwijs kan ook leuk zijn en populairwetenschappelijke boeken kunnen spannend zijn als romans. Het is moeilijk een groep zo enthousiaste en getalenteerde mensen te vinden als de bende informatiejunkies van Livius.

Edith van den Berg