De Ionische kust bij Dürres

Dalmatië

De Dalmatische kust - zeg maar de aan de Adriatische Zee grenzende delen van Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië - is een van de mooiste gebieden van Europa. De Grieken stichtten er kolonies om handel te drijven met de Illyriërs. Vanaf de derde eeuw v.Chr. namen de Romeinen het gebied over, waarna het zich spectaculair ontwikkelde. Antieke ruïnes en moderne musea getuigen ervan.

Deze reis, die we momenteel aan het voorbereiden zijn, begint in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Daarvandaan gaan we naar de Adriatische kust, die we helemaal naar het zuiden volgen. Het plan is momenteel als volgt:

  • De Romeinse stad Pula, het heuvelfort Nesactium, de Byzantijnse kerken van Zadar, het amfitheater van Burnum, het Byzantijnse fort Salona, het paleis van keizer Diocletianus in Split, de middeleeuwse stad Trogir, het museum van Vid en Dubrovnik.
  • In Albanië bekijken we het Romeinse amfitheater van Dürres met het slagveld waar Pompeius Julius Caesar versloeg, de Griekse en Romeinse steden Apollonia en Bylis, het Ottomaanse Gjirokaster, de Romeinse stad Buthrotum
  • Vanaf Korfu in Griekenland vliegen we terug.

Nogmaals: dit is een plan. We werken er dus aan. Als u op de hoogte wil blijven, vindt u het formulier hieronder.

Informatie opvragen voor deze reis

Om informatie op te vragen over deze reis kunt u onderstaand formulier invullen of contact opnemen. U krijgt dan een brief met informatie en officieel inschrijfformulier toegestuurd.

Een emailadres is niet verplicht, maar u ontvangt dan ook geen bevestigingsmail.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar 0224-213111. Dank u wel.

Al vele jaren ga ik met plezier naar de cursussen van Livius en al heel lang reis ik met Livius naar vele landen. Het heeft mijn leven verrijkt. Mijn blik op verleden, heden en toekomst worden steeds opnieuw gevoed. Een reden om ieder seizoen opnieuw cursussen te bezoeken!

Gerrie Hofmeijer