Romeinse dolk uit Sisak

Dalmatië

De Dalmatische kust -is een van de mooiste gebieden van Europa. De Grieken stichtten er kolonies om handel te drijven met de Illyriërs. Vanaf de derde eeuw v.Chr. namen de Romeinen het gebied over, waarna het zich spectaculair ontwikkelde. Antieke ruïnes en moderne musea getuigen ervan.

In het najaar van 2017 organiseert V-Incentive in samenwerking met Livius een mooie busreis door dit prachtige gebied, waarbij de nadruk vooral ligt op de Romeinse periode. Dit is het programma.

Zo 1 okt

Vlucht van Schiphol (vertrek 13:05) naar Ljubljana (landing 14:05)

Transfer naar hotel en wandeling door de oude stad, die in de Romeinse tijd Emona heette

  Overnachting in Ljubljana, Park Hotel***
Ma 2 okt In Ljubljana bezoeken we het Nationaal Museum van Slovenië. In de middag gaan we naar de Romeinse steden Sempeter en Celje.
  Overnachting in Ljubljana, Park Hotel***
Di 3 okt We gaan op weg naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Onderweg bezoeken we het archeologische park bij Rifnik, dat zowel de Keltische tijd documenteert als de Late Oudheid, toen de Slavische volken zich in dit gebied vestigden.
  Overnachting in Zagreb, Jadran Hotel***
Wo 4 okt Onder leiding van een plaatselijke gids brengen we een volle dag door in Zagreb, met op het programma het museum voor de Kroatische geschiedenis (onder voorbehoud), het archeologische museum en de restanten van de Romeinse stad Andautonia.
  Overnachting in Zagreb, Jadran Hotel***
Do 5 okt We gaan naar Pula, de prachtige Romeinse stad aan de kust van Istrië. Een lokale gids toont ons onder meer een beroemd, goed bewaard amfitheater, een prachtig geconserveerde tempel voor keizer Augustus en een triomfboog.
  Overnachting in Pula, Park Plaza Histria****
Vr 6 okt We bezoeken nog meer monumenten in Pula en maken een uitstapje naar Nesactium, waarin alle periodes uit de oude geschiedenis zijn te herkennen.
  Overnachting in Pula, Park Plaza Histria****
Za 7 okt We rijden langs de kust, naar het zuidoosten en bekijken Zadar, een stad die altijd bewoond is geweest. Er zijn enkele mooie middeleeuwse kerken, zoals die van Sint-Donatus, en een archeologisch museum. Een lokale gids leidt ons rond.
  Overnachting in Zadar, Hotel Bastion Relais****
Zo 8 okt Via Burnum, een Romeinse legioenbasis en een amfitheater, rijden we naar de op Griekse grondslagen gebouwde middeleeuwse stad Trogir. Onder leiding van een plaatselijke gids bekijken we onder meer de kathedraal. Daarna rijden we door naar Split.
  Overnachting in Split, Art Hotel****
Ma 9 okt De twee steden Salona en Split liggen vlak bij elkaar. De eerste stad was de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatië. Een amfitheater en een badhuis zijn nog te bezichtigen. Split was de residentie waar keizer Diocletianus zich terugtrok. Ook deze dag hebben we een eigen gids.
  Overnachting in Split, Art Hotel****
Di 10 okt Via het museum van Vid, het antieke Narona, rijden we naar de laatste en misschien wel mooiste stad van de reis: Dubrovnik.
  Overnachting in Dubrovnik, Neptun Hotel****
Wo 11 okt Bezoek aan Dubrovnik, de "parel van de Adriatische Zee" en een van de best-bewaarde middeleeuwse steden ter wereld. Een plaatselijke gids helpt ons alles te bekijken.
  Overnachting in Dubrovnik, Neptun Hotel****
Do 12 okt

Transfer naar de luchthaven

Vlucht van Dubrovnik (vertrek 10:00) naar Schiphol (landing 12:30)

Informatie opvragen voor deze reis

Om informatie op te vragen over deze reis kunt u onderstaand formulier invullen of contact opnemen. U krijgt dan een brief met informatie en officieel inschrijfformulier toegestuurd.

Een emailadres is niet verplicht, maar u ontvangt dan ook geen bevestigingsmail.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar 0224-213111. Dank u wel.

Al vele jaren ga ik met plezier naar de cursussen van Livius en al heel lang reis ik met Livius naar vele landen. Het heeft mijn leven verrijkt. Mijn blik op verleden, heden en toekomst worden steeds opnieuw gevoed. Een reden om ieder seizoen opnieuw cursussen te bezoeken!

Gerrie Hofmeijer