Ağri Daği, de zogenaamde Ararat

Armenië September 2020

Livius heeft inmiddels enkele reizen gemaakt naar Armenië en het schitterende Nagorno-Karabach. Ook de derde keer zullen we beginnen en eindigen in de vriendelijke hoofdstad Yerevan en maken we een tour langs langs verschillende antieke nederzettingen - denk aan het oeroude koninkrijk Urartu - en vooral heel veel middeleeuwse kloosters en kerken, waarvan er nogal wat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed staan. Dagelijks zullen we het mooiste natuurschoon zien en verder is er regelmatig het uitzicht op de prachtige berg Ararat.

Hieronder is het programma voor september 2020. Wijzigingen zijn denkbaar. 

Ter voorbereiding kunt u een bezoek brengen aan de expositie "Armenië en Ararat" in het Drents Museum (Assen). Uw reisleider heeft een bescheiden bijdrage mogen leveren.

Vr 4 Middag/avondvlucht naar Yerevan
  o/n Yerevan
Za 5 Het moderne deel van de stad Yerevan (met sovjetarchitectuur die in zijn soort niet lelijk is), inclusief het historisch museum en het museum van de Armeense schrijfcultuur 
  o/n Yerevan
Zo 6 De ruïnes van de Urartese nederzetting Erebuni met het bijbehorende museum, en het herdenkingsteken voor de Armeense Genocide. We verlaten de stad voor een bezoek aan het oude en nieuwe spirituele centrum van de Armeense kerk, Ejmiatsin (werelderfgoed) en zijn voorganger Zvarnots (ook al werelderfgoed).
  o/n Yerevan
Ma 7 De kerken van Aruch en Talin en de langzaam herbouwde stad Gyumri, die in 1988 door een aardbeving werd verwoest
  o/n Gyumri
Di 8 De twee middeleeuwse kloosters van Haghpat en Sanahin (beide UNESCO werelderfgoed)
  o/n Dilijan
Wo 9 Het charmante stadje Dilijan, het Haghartsin-complex en de bij een meer gelegen kerken van Sevanavank.
  o/n Tsakhkadzor
Do 10 Het klooster Hayravank, het indrukwekkende grafveld van Noratus en een bezoek aan de kloosters van Dadivank en Gandzasar.
  o/n Stepanakert
Vr 11 De stad Stepanakert, de hoofdstad van Nagorno-Karabach, en het hellenistische fort van Tigranakert
  o/n Stepanakert
Za 12 Bezoek aan het centrum van de Armeense cultuur Sushi bezoek aan de Ghazanchecoc-kathedraal
  o/n Goris
Zo 13 Het klooster van Tatev, en het megalitische complex Karahunj dat gemakshalve "Stonehenge" wordt genoemd.
  o/n Eghegnadzor
Ma 14 Het prachtige klooster van Noravank en de kerk van Khor Virap (met uitzicht op de berg Ararat)
  o/n Yerevan
Di 15 De Romeinse tempel te Garni (met een grappig mozaiek) en het beeldschone klooster van Geghard (werelderfgoed).
  o/n Yerevan
Wo 16 Nacht/ochtendvlucht naar Nederland

Informatie opvragen voor deze reis

Om informatie op te vragen over deze reis kunt u onderstaand formulier invullen of contact opnemen. U krijgt dan een brief met informatie en officieel inschrijfformulier toegestuurd.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar het secretariaat (Rob Duijf) 075 - 628 02 13. Dank u wel.

De lezingen en cursussen van Livius-onderwijs bieden mij de mogelijkheid uitgebreid kennis te nemen van onderwerpen die mij wel bekend zijn, maar waarin ik mij niet in eerste instantie op eigen initiatief heb verdiept.  Het volgen ervan zet nu aan tot verdere studie. Ook de studiereizen van Livius-onderwijs dienen dat doel.

Kees Tol