Zvarnots

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Armenië Mei 2019

In het voorjaar van 2019 maakt Livius opnieuw een reis naar Armenië, waar we nu een stukje Nagorno-Karabach aan toevoegen. Die zal beginnen en eindigen in Yerevan en verder bestaan uit een tour langs langs verschillende antieke nederzettingen - denk aan het oeroude koninkrijk Urartu - en middeleeuwse kloosters en kerken, waarvan er nogal wat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed staan. Dagelijks zullen we het mooiste natuurschoon zien en verder is er regelmatig het uitzicht op de prachtige berg Ararat.

Hieronder is een ad hoc-programma. Wijzigingen zijn denkbaar. Als u gebruik maakt van het formulier hieronder, houden we u op de hoogte.

Vrij 10 Middag/avondvlucht naar Yerevan
  o/n Yerevan
Za 11 Het moderne deel van de stad Yerevan (met sovjetarchitectuur die in zijn soort niet lelijk is), inclusief het historisch museum en het museum van de Armeense schrijfcultuur 
  o/n Yerevan
Zon 12 De ruïnes van de Urartese nederzetting Erebuni met het bijbehorende museum, en het herdenkingsteken voor de Armeense Genocide. We verlaten de stad voor een bezoek aan het oude en nieuwe spirituele centrum van de Armeense kerk, Ejmiatsin (werelderfgoed) en zijn voorganger Zvarnots (ook al werelderfgoed).
  o/n Yerevan
Ma 13 We rijden naar het noorden en bezoeken de kerk van Goshavank en de bij een meer gelegen kerken van Sevanavank.
  o/n Tsakhkadzor
Di 14 Bezoek aan het indrukwekkende grafveld van Noratus en daarna door naar de kloosters van Dadivank en Gandzasar.
  o/n Stepanakert (Nagorno-Karabach)
Wo 15 Bezoek aan het hellenistische fort van Tigranakert; bezoek aan de Ghazanchecoc-kathedraal, het Shushi-fort en de rotswoningen van Khndzoresk.
  o/n Goris
Do 16 Het klooster van Tatev, en het megalitische complex Karahunj dat gemakshalve "Stonehenge" wordt genoemd.
  o/n Eghegnadzor
Vr 17 Het prachtige klooster van Noravank, de kerk van Khor Virap (met uitzicht op de berg Ararat) en eventueel de ruïnes van Dvin.
  o/n Yerevan
 Za 18 De Romeinse tempel te Garni (met een grappig mozaiek) en het beeldschone klooster van Geghard (werelderfgoed).
  o/n Yerevan
Zo 19 Nacht/ochtendvlucht naar Nederland

In het voorjaar van 2011 ben ik mee geweest naar Iran. Ik was diep onder de indruk van de geschiedenis van dit prachtige land, iedere keer beeldend en boeiend verteld door Jona Lendering. Maar ook het hedendaagse Iran werd goed getoond door de lokale reisleider. Het was een geweldige, goed verzorgde reis die ik zo weer over zou doen! Op mijn verlanglijst staan nu Libanon en Libië...

Maria Kouijzer