Karnak

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Kunstgeschiedenis: Egypte

In de cursus Kunstgeschiedenis van Egypte wordt de karakteristieke manier waarop in het faraonische Egypte de wereld werd afgebeeld besproken en uitgelegd. Uw docente is egyptologe en geeft in deze cursus een inleiding op de belangrijkste vormen van kunstuitingen in het Oude Egypte.

In de vier lessen krijgt u een inleiding in de kunstconventies, de magische aspecten van kunst en kunst tegen de achtergrond van de Egyptische samenleving. Schilderkunst, reliefkunst en tekenkunst passeren de revue, maar ook beeldhouwkunst, bouwkunst en zelfs schrijfkunst. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de kunstenaars zelf en aan hun dagelijks leven, waar we kleine, soms ontroerende glimpsen van kunnen opvangen. Speciale aandacht is er voor de bekende Amarna-kunst uit het bewind van Echnaton en Nefertiti.

Uw docente behandelt de manier waarop de Egyptenaar de wereld om zich heen afbeeldt. U zult de kunst van de farao's leren begrijpen, dateren en als het ware leren "lezen".

Literatuur

  • Syllabus

Op de organisatie van die activiteiten valt niets aan te merken, maar dat is eigenlijk ook wat je verwacht. De kwaliteit van de inhoud spreekt niet altijd vanzelf, en bij Livius is die werkelijk uitstekend. Niet alleen krijg je heldere informatie, maar het wordt je ook duidelijk waarom iets waar is, en waarom soms ook niet. Voor mij heel waardevol.

Ypie Veenstra