Deir el-Kammar

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Kunstgeschiedenis: Egypte

In de cursus Kunstgeschiedenis van Egypte wordt de karakteristieke manier waarop in het faraonische Egypte de wereld werd afgebeeld besproken en uitgelegd. Uw docente is egyptologe en geeft in deze cursus een inleiding op de belangrijkste vormen van kunstuitingen in het Oude Egypte.

In de vier lessen krijgt u een inleiding in de kunstconventies, de magische aspecten van kunst en kunst tegen de achtergrond van de Egyptische samenleving. Schilderkunst, reliefkunst en tekenkunst passeren de revue, maar ook beeldhouwkunst, bouwkunst en zelfs schrijfkunst. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de kunstenaars zelf en aan hun dagelijks leven, waar we kleine, soms ontroerende glimpsen van kunnen opvangen. Speciale aandacht is er voor de bekende Amarna-kunst uit het bewind van Echnaton en Nefertiti.

Uw docente behandelt de manier waarop de Egyptenaar de wereld om zich heen afbeeldt. U zult de kunst van de farao's leren begrijpen, dateren en als het ware leren "lezen".

Literatuur

  • Syllabus

In het voorjaar van 2011 ben ik mee geweest naar Iran. Ik was diep onder de indruk van de geschiedenis van dit prachtige land, iedere keer beeldend en boeiend verteld door Jona Lendering. Maar ook het hedendaagse Iran werd goed getoond door de lokale reisleider. Het was een geweldige, goed verzorgde reis die ik zo weer over zou doen! Op mijn verlanglijst staan nu Libanon en Libië...

Maria Kouijzer