Sarcofaag uit Deir el-Bahari, detail

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Egyptische religies

Het oude Egypte wordt vaak gezien als het land van spirituele teksten, initiatieriten en geheime genootschappen, volgebouwd met piramides die wonderlijke krachten bezitten. Het lange tijd onleesbare hiƫrogliefenschrift heeft in ruimte mate bijgedragen aan deze sluier van mystiek. De werkelijkheid is anders, maar daarom niet minder complex, verbazend en soms ontroerend.

In deze cursus maakt u kennis met de Egyptische religie en de manier waarop de Egyptenaar zijn geestelijk leven vorm gaf. Aan bod komen de fantastische Egyptische godenwereld, de verschillende aspecten van de mens, scheppingsverhalen, tempels en andere heilige plaatsen, het dodenritueel, en het alledaags volksgeloof. We onderzoeken de eventuele verbanden tussen Egyptische wijsheidsleren en de Bijbel, en kijken naar het Nachleben van het oud-Egyptische geloof in het koptisch christendom.

De cursussen zijn boeiend en van hoog niveau. De informatie wordt op begrijpelijke en aanschouwelijke manier overgebracht door enthousiaste docenten, die het het gewoonweg leuk vinden om mensen met hun enorme kennis wijzer te maken. En dat stralen ze dan ook volop uit. Humor ontbreekt zeker niet tijdens de gezellige en informele cursusavonden. De klassieke Oudheid blijkt allesbehalve droge kost!

Karin van Zonneveld