Jachtscène (Neues Museum, Berlijn)

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Egypte. Het Middenrijk

Het Egyptische Middenrijk vormde een bloeiperiode in de Egyptische geschiedenis. Na een periode van interne onrust aan het einde van het derde millennium v.Chr. bracht farao Mentoehotep het land weer onder één regering. Uit deze periode stammen diverse piramides, tempels en bijzondere kunstvoorwerpen. Ook de oudste literaire werken uit Egypte zijn afkomstig uit het Middenrijk.

In deze cursus bekijken we de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van militaire activiteiten, religie, bouwkunst en kleinkunst. U hoort daarnaast over koningsmoord, een labyrint in de Fajoem, een mysterieus eiland bewoond door slangen, een Egyptisch middel tegen astma en waarom u vooral geen schoenmaker zou moeten worden.

De cursussen zijn boeiend en van hoog niveau. De informatie wordt op begrijpelijke en aanschouwelijke manier overgebracht door enthousiaste docenten, die het het gewoonweg leuk vinden om mensen met hun enorme kennis wijzer te maken. En dat stralen ze dan ook volop uit. Humor ontbreekt zeker niet tijdens de gezellige en informele cursusavonden. De klassieke Oudheid blijkt allesbehalve droge kost!

Karin van Zonneveld