Jachtscène (Neues Museum, Berlijn)

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

Egypte. Het Middenrijk

Het Egyptische Middenrijk vormde een bloeiperiode in de Egyptische geschiedenis. Na een periode van interne onrust aan het einde van het derde millennium v.Chr. bracht farao Mentoehotep het land weer onder één regering. Uit deze periode stammen diverse piramides, tempels en bijzondere kunstvoorwerpen. Ook de oudste literaire werken uit Egypte zijn afkomstig uit het Middenrijk.

In deze cursus bekijken we de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van militaire activiteiten, religie, bouwkunst en kleinkunst. U hoort daarnaast over koningsmoord, een labyrint in de Fajoem, een mysterieus eiland bewoond door slangen, een Egyptisch middel tegen astma en waarom u vooral geen schoenmaker zou moeten worden.

De lezingen en cursussen van Livius-onderwijs bieden mij de mogelijkheid uitgebreid kennis te nemen van onderwerpen die mij wel bekend zijn, maar waarin ik mij niet in eerste instantie op eigen initiatief heb verdiept.  Het volgen ervan zet nu aan tot verdere studie. Ook de studiereizen van Livius-onderwijs dienen dat doel.

Kees Tol