De IJssel bij Deventer

Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

De geschiedenis van de Verenigde Staten

De geschiedenis van de Verenigde Staten is in vele opzichten boeiend. Ze is echter ook belangrijk, omdat de loop der moderne wereldgeschiedenis steeds meer vanuit Washington wordt bepaald. Waar komt zo'n supermacht vandaan?

Wie waren de oorspronkelijke bewoners van het land? Hoe zijn de Verenigde Staten gevormd? Hoe belangrijk was en is de Amerikaanse Burgeroorlog? Waarom is de economische macht van de Verenigde Staten een eeuw lang bepalend geweest voor de wereldeconomie? En: de Verenigde Staten zijn een democratie, maar als je het systeem vergelijkt met dat van Nederland of Groot-Britanniƫ, dan valt direct de grote rol op van de Amerikaanse president. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Zo zijn er nog veel meer vragen die we tijdens deze cursus zullen behandelen.

De cursussen zijn boeiend en van hoog niveau. De informatie wordt op begrijpelijke en aanschouwelijke manier overgebracht door enthousiaste docenten, die het het gewoonweg leuk vinden om mensen met hun enorme kennis wijzer te maken. En dat stralen ze dan ook volop uit. Humor ontbreekt zeker niet tijdens de gezellige en informele cursusavonden. De klassieke Oudheid blijkt allesbehalve droge kost!

Karin van Zonneveld