Deze cursus of reis is op dit moment niet beschikbaar.

De geschiedenis van de Verenigde Staten

De geschiedenis van de Verenigde Staten is in vele opzichten boeiend. Ze is echter ook belangrijk, omdat de loop der moderne wereldgeschiedenis steeds meer vanuit Washington wordt bepaald. Waar komt zo'n supermacht vandaan?

Wie waren de oorspronkelijke bewoners van het land? Hoe zijn de Verenigde Staten gevormd? Hoe belangrijk was en is de Amerikaanse Burgeroorlog? Waarom is de economische macht van de Verenigde Staten een eeuw lang bepalend geweest voor de wereldeconomie? En: de Verenigde Staten zijn een democratie, maar als je het systeem vergelijkt met dat van Nederland of Groot-Britanniƫ, dan valt direct de grote rol op van de Amerikaanse president. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Zo zijn er nog veel meer vragen die we tijdens deze cursus zullen behandelen.

Ik heb gymnasium gedaan en ik meende dat ik het allemaal wel wist, maar gek genoeg ontdekte ik pas jaren later, tijdens een Liviuscursus, hoe vooringenomen mijn middelbare school-kennis was. De reizen die daarop volgden, waren een echte eye opener.

Diederik de Graaf