Apollonia

Nieuw oudheidkundig tijdschrift (bis)

Waarom een nieuw tijdschrift?

Er zijn allerlei tijdschriften gewijd aan de oude wereld. Bij sommige daarvan gaat het om Griekenland en Rome als onderdeel van de klassieke traditie, bij andere over de Oudheid als een archeologisch studieobject. Soms is het tijdschrift gewijd aan het Oude Nabije Oosten, soms beperkt het zich tot de Mediterrane culturen. Daar is niets mis mee, maar wij wilden een tijdschrift over de Oudheid als geheel. Heel verrassend noemen we het Ancient History Magazine.

Hoe komt zo’n tijdschrift tot stand?

Stap voor stap. Het is een project van Karwansaray Publishers, dat al eerder met succes tijdschriften “in de markt heeft gezet”. De redactie zal bestaan uit twee mensen die ook voor Livius werken: Josho Brouwers en Jona Lendering.

Er is nu een digitaal voorproefje, dat u vanaf maandag vanaf HIER kunt downloaden en bekijken. Het telt tien bladzijden; het echte tijdschrift zal zes keer zoveel informatie bevatten. De volgende stap is het eerste nummer, dat we willen financieren met crowdfunding. Als dat lukt, zal Ancient History Magazine vanaf 2016 elk jaar zes keer verschijnen, boordevol informatie over de geschiedenis, literatuur, sociale verhoudingen, wetenschap, economie, religie en cultuur van Babylonië en Egypte, van de joden en de Grieken, van Rome en Karthago.

Hoe zit het nu met die crowdfunding?

We hebben €15.000 nodig om een eerste nummer te maken en te verzenden. Dat willen we bij elkaar halen met crowdfunding, waarbij we iedereen die een bijdrage levert, een cadeautje teruggeven. Er zijn twee mogelijkheden.

1. Als u gewend bent aan de gadgets van de allernieuwste media, is de Kickstartercampagne voor u het gemakkelijkst. Wat dat is, leest u hier of ziet u daar. Het voordeel is dat u niets kwijt bent als we de €15.000 niet halen – het geld wordt zelfs niet van uw rekening afgeboekt.

De Kickstartercampagne gaat van start rond 16 maart en wordt u via de volgende Livius-nieuwsbrief opnieuw onder de aandacht gebracht. Dan leest u ook wat de cadeautjes zijn.

2. Als u het liever wat traditioneler doet, kan Livius namens u het geld doorsluizen naar de Kickstarter. U maakt uw bijdrage dan aan Livius over en Livius plaatst het op de lijst van de Kickstarter. Wanneer de Kickstarter de €15.000 niet haalt, storten we het medio april aan u terug; verder is alles hetzelfde.

Waarheen kan ik geld overmaken?

Dat kan naar

V.O.F. Livius
IBAN NL26 INGB 0670 7911 21
(BIC/SWIFT INGBNL2A)
en vermeld erbij “voor de Kickstarter”.

Uw bijdrage wordt echt ontzettend gewaardeerd!

De cursussen zijn boeiend en van hoog niveau. De informatie wordt op begrijpelijke en aanschouwelijke manier overgebracht door enthousiaste docenten, die het het gewoonweg leuk vinden om mensen met hun enorme kennis wijzer te maken. En dat stralen ze dan ook volop uit. Humor ontbreekt zeker niet tijdens de gezellige en informele cursusavonden. De klassieke Oudheid blijkt allesbehalve droge kost!

Karin van Zonneveld