Re-enactors van Romeinse soldaten uit de eerste eeuw v.Chr. (Sempervivetum 2013)

Het Romeinse Rijk

Ontstaan als een verzameling boerendorpjes op wat heuveltoppen aan de benedenloop van de Tiber, groeide Rome in de loop der eeuwen uit tot een grote stad, tot hoofdstad van Italië en residentie van keizers die heersten over een rijk dat zich uitstrekte van de Atlantische Oceaan tot de Rode Zee en van de Atlas tot de Kaukasus. Een millennium lang zien we dezelfde magistraten en staatsorganen: consuls, senaat en legioenen. Steeds zijn ze echter anders.

In deze cursus behandelen we de geschiedenis van het wereldrijk. We beginnen met het ontstaan en de groei in de tijd van de Republiek, gaan dan verder met een geschiedenis van het Keizerrijk, kijken dan naar het leven in de provincies, en ronden af met de fascinerende Late Oudheid.

Literatuur

  • NNB

Inschrijven

Om u in te schrijven voor "Het Romeinse Rijk" kunt u onderstaand formulier invullen.

Een emailadres is niet verplicht, maar u ontvangt dan ook geen bevestigingsmail.

Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar 0224-213111. Dank u wel.

In het voorjaar van 2011 ben ik mee geweest naar Iran. Ik was diep onder de indruk van de geschiedenis van dit prachtige land, iedere keer beeldend en boeiend verteld door Jona Lendering. Maar ook het hedendaagse Iran werd goed getoond door de lokale reisleider. Het was een geweldige, goed verzorgde reis die ik zo weer over zou doen! Op mijn verlanglijst staan nu Libanon en Libië...

Maria Kouijzer