Re-enactors van Romeinse soldaten uit de eerste eeuw v.Chr. (Sempervivetum 2013)

Het Romeinse Rijk

Ontstaan als een verzameling boerendorpjes op wat heuveltoppen aan de benedenloop van de Tiber, groeide Rome in de loop der eeuwen uit tot een grote stad, tot hoofdstad van Italië en residentie van keizers die heersten over een rijk dat zich uitstrekte van de Atlantische Oceaan tot de Rode Zee en van de Atlas tot de Kaukasus. Een millennium lang zien we dezelfde magistraten en staatsorganen: consuls, senaat en legioenen. Steeds zijn ze echter anders.

In deze cursus behandelen we de geschiedenis van het wereldrijk. We beginnen met het ontstaan en de groei in de tijd van de Republiek, gaan dan verder met een geschiedenis van het Keizerrijk, kijken dan naar het leven in de provincies, en ronden af met de fascinerende Late Oudheid.

Literatuur

  • NNB

Inschrijven

Om u in te schrijven voor "Het Romeinse Rijk" kunt u onderstaand formulier invullen.

Een emailadres is niet verplicht, maar u ontvangt dan ook geen bevestigingsmail.

Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar 0224-213111. Dank u wel.

Op de organisatie van die activiteiten valt niets aan te merken, maar dat is eigenlijk ook wat je verwacht. De kwaliteit van de inhoud spreekt niet altijd vanzelf, en bij Livius is die werkelijk uitstekend. Niet alleen krijg je heldere informatie, maar het wordt je ook duidelijk waarom iets waar is, en waarom soms ook niet. Voor mij heel waardevol.

Ypie Veenstra