Arminius keert met buit terug (Alte Nationalgalerie, Berlijn)

Het misbruik van de Oudheid

De Oudheid is voorbij, de betrokkenen zijn dood, ze spreken je nooit tegen. De oude Grieken en Romeinen lenen zich dus uitstekend voor politiek gebruik. In deze cursus komen enkele voorbeelden aan de orde, zoals de mythe dat de hedendaagse westerse cultuur zou zijn in ontstaan in Griekenland (meer), de Arische mythe van de nationaalsocialisten, het propagandistisch gebruik van de Cyruscilinder en de exploitatie van Masada door de staat Israël. Meer in het bijzonder zal worden ingegaan op de mechanismen waardoor desinformatie zich kan verspreiden, want het zijn niet alleen cynische politici die de Oudheid misbruiken.

Inschrijven

Om u in te schrijven voor "Het misbruik van de Oudheid" kunt u onderstaand formulier invullen.

Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar het secretariaat (Rob Duijf) 075 - 628 02 13. Dank u wel.

De Livius Nieuwsbrief staat boordevol wetenswaardigheden, feiten en links naar andere webpagina's. Het is heel veel informatie maar ontzettend leerzaam!

Gerard de Wit