Een van de grafheuvels rond Troje

De puzzel van de Trojaanse Oorlog

Homeros zong al over de Griekse helden die hadden gestreden in de Trojaanse Oorlog. Het conflict geldt als een van de beroemdste gebeurtenissen uit de Griekse geschiedenis. Niemand zal beweren dat het precies zo is gegaan als Homeros het vertelt, maar dát er een oorlog is geweest, stond lange tijd niet ter discussie. Zeker niet toen Heinrich Schliemann Troje opgroef.

Eén probleem is echter dat de stad die nu als het grandioze Troje wordt geïdentificeerd, niet door mensenhanden maar door een aardbeving werd verwoest, terwijl het Troje dat door mensenhanden werd verwoest, op het verkeerde moment ten onder is gegaan. Kortom: een puzzel. We behandelen vier onderwerpen:

Literatuur

  • Handout

Inschrijven

Om u in te schrijven voor "De puzzel van de Trojaanse Oorlog" kunt u onderstaand formulier invullen.

Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar 0224-213111. Dank u wel.

Op de organisatie van die activiteiten valt niets aan te merken, maar dat is eigenlijk ook wat je verwacht. De kwaliteit van de inhoud spreekt niet altijd vanzelf, en bij Livius is die werkelijk uitstekend. Niet alleen krijg je heldere informatie, maar het wordt je ook duidelijk waarom iets waar is, en waarom soms ook niet. Voor mij heel waardevol.

Ypie Veenstra