Papyrusfragment van de Ilias (KMKG Brussel)

De puzzel van de Trojaanse Oorlog

Homeros zong al over de Griekse helden die hadden gestreden in de Trojaanse Oorlog. Het conflict geldt als een van de beroemdste gebeurtenissen uit de Griekse geschiedenis. Niemand zal beweren dat het precies zo is gegaan als Homeros het vertelt, maar dát er een oorlog is geweest, stond lange tijd niet ter discussie. Zeker niet toen Heinrich Schliemann Troje opgroef.

Eén probleem is echter dat de stad die nu als het grandioze Troje wordt geïdentificeerd, niet door mensenhanden maar door een aardbeving werd verwoest, terwijl het Troje dat door mensenhanden werd verwoest, op het verkeerde moment ten onder is gegaan. Kortom: een puzzel. We behandelen vier onderwerpen:

Literatuur

  • Handout

Inschrijven

Om u in te schrijven voor "De puzzel van de Trojaanse Oorlog" kunt u onderstaand formulier invullen.

Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Let op! Na het versturen van dit formulier krijgt u per email een bevestiging van ontvangst. Mocht deze bevestiging uitblijven, neem dan even langs de reguliere kanalen contact met ons op. Als u na een week nog niets heeft ontvangen kunt u ook bellen naar het secretariaat (Rob Duijf) 075 - 628 02 13. Dank u wel.

De cursussen zijn boeiend en van hoog niveau. De informatie wordt op begrijpelijke en aanschouwelijke manier overgebracht door enthousiaste docenten, die het het gewoonweg leuk vinden om mensen met hun enorme kennis wijzer te maken. En dat stralen ze dan ook volop uit. Humor ontbreekt zeker niet tijdens de gezellige en informele cursusavonden. De klassieke Oudheid blijkt allesbehalve droge kost!

Karin van Zonneveld